Livrare gratuita pentru comenzile de peste 200 LEI
  1. Acasa
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Informatii Utile
  6. /
  7. Sortimente de miere

Sortimente de miere

Romania, tara mierii

Cea mai buna reteta pentru profesionisti, industria mierii, distributie retail, Horeca.

Mierea – un miracol al naturii

Mierea – un cadoul al naturii – este hrana naturală perfectă.  Având intitularea de “Nectarul zeilor”, de peste 3.000 de ani este o carte de vizită foarte bună. În epoca romană era folosită ca mijloc de monedă pentru a plăti taxe. În Grecia Antică fetele, înainte de căsătorie, îsi înmuiau degetele în miere pentru a-și asigura o viață căsătorită dulce și, practic, în întreaga lume, mierea a fost folosită pentru proprietățile sale medicinale.

Mierea a dovedit calități de vindecare și este în continuare un medicament popular în întreaga lume pentru tratamentul durerilor de gât, a tusei și a răcelii si  de asemenea antiseptic.

Mierea este, de asemenea, cunoscută pentru a spori activitatea mentală și a regla tensiunea arterială, deoarece conține mai multe vitamine, aminoacizi de neînlocuit, fermenți și minerale, decât carnea, ouăle sau brânza. Alții ar prefera să o consume natural, provenita direct din munca albinelor.

România cu o floră bogată, împreună cu patru clime diferite, oferă condițiile perfecte pentru producția de miere de calitate supremă.

Țara noastră este acoperită de vegetație bogată și diversă, unde pădurile reprezintă o treime din teritoriul național.  Din vârful munților până la malul mării se poate întălni vegetație stâncoasă de arbuști, păduri impresionante de conifere, paduri mixte de molid, brad și fag, pajiști cu flori și păduri străvechi pe dealuri și regiuni de câmpie, stejar sau paduri mixte pe câmpii, păduri învecinate de-a lungul pajiștilor inundate, plante halofite sau costale de-a lungul râurilor mari sau a litoralului, vegetație umedă și pături de stuf nelimitate din mlaștini și Delta Dunării.

Acestă uriașă diversitate provine din locația geografică a țarii, în care interferează patru clime diferite: continentală, sud – europeană, sub – mediteraneană și central europeană, în România pot fi găsite , prin urmare, 5 bioregiuni geografice diferite (alpină, continentală, pontică, panonică și stepă), cel mai mare numar găsit într-o singură țară europeană.

Tipuri de mire Meli Feli

Mierea poliflora

Aceasta este cea mai populară miere produsă în România. Este colectată dintr-o mare varietate de flori sălbatice, bogate în polen și are gust de plante și o puternică aroma a florilor.

Mierea polifloră este considerată un tip de miere perfectă și este folosită în vindecarea multor boli și probleme de sănătate. Acest tip de miere este recomandat pentru tratarea anorexiei copilului, datorită conținutului ridicat de fier. Mierea polifloră stimuleaza pofta de mancare, facilitează digestia, îmbunătățește funcționarea inimii și a ficatului, crește procentul de hemoglobină din sânge. Este, de asemenea, un remediu uimitor pentru oboseala fizică și intelectuală. Consumul său previne problemele de creștere și demineralizarea oaselor.

Mierea de tei

Aceasta este colectată la sfarșitul primăverii și începutul verii din floarea copacilor de tei. Această miere naturală este incredibil de aromată. Îi vei simți aroma în gură mult timp după consum. Arată ca aurul lichid și are un gust dulce, proaspăt amestecat cu o aromă exotică, florală. Floarea de tei care înflorește in mai conține flavonoide, uleiuri volatile și componente mucilaginoase, care calmează și reduce inflamațiile. Aceste proprietăți sunt trecute apoi în miere. Mierea de tei este bine cunoscută pentru proprietățile sale anti-bacteriene, expectorante, antiinflamatorii și efectul usor laxativ. Este adesea folosită pentru a trata durerile de gât, răceală și gripă, laringită, bronșită, astm, inflamație a tractului gastro-intestinal, boli renale și de fiere. Mierea de tei îți oferă, de asemenea, un tonic cardio natural perfect.

Mierea de salcâm

Este considerata regina mierii din România, desi sunt si alte sortimente mult mai bune prin caracteristicile detinute si, în special, prin efectul terapeutic. Este asimilata foarte usor de organism, oferind energie prin substantele bioactive si nutritive pe care le detine.

Mierea de Salcam este monoflora, adica a fost culeasa cu precadere de la o singura specie de planta – salcâmul. Mierea de salcâm este un excelent tonic atât pentru copii si convalescenti, cât si pentru femeile însarcinate. Dintre toate tipurile de miere fiecare cu proprietatile ei specifice, mierea de salcâm calmeaza tusea si este folosita cu succes în tratarea asteniilor si nevrozelor.

Are un continut mai mare de fructoza decât celelalte tipuri de miere (41,7%), contine 10% zaharoza si 34,7% glucoza, motiv pentru care cristalizeaza foarte greu. Culoarea, imediat dupa recoltare este transparenta, însa depinde de culoarea fagurilor din care a fost extrasa, putând capata tente de galben deschis. Are un gust placut si nu prezinta semne de cristalizare atunci când este proaspata. Mirosul este cel specific, de flori de salcâm.

Lansarea proiectului “Miere – Supliment nutritiv cu bioactivitate crescută şi procedeu de obţinere”
Mierea pentru copii – Alimentul Minune pentru Copii și Beneficiile Sale Incredibile

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.
Please enter a Comment.
Please enter your Name.
Please enter your Email.